Prăjitură cu brânză şi caise

prajitura cu fructe StockFood 00337639 jpeg

Din compot sau proaspete, caisele dau un plus de savoare şi gust prăjiturilor. Încearcă şi ai să vezi!

Preparare 1 h 15 minute Dificultate medie 12 porţii

Ingrediente

2 borcane de compot de caise (de 800 ml)

Pentru blat

6 ouă

150 g făină

150 g zahăr

3 linguri de cacao

1 praf de sare

1 pliculeţ praf de copt

Pentru cremă

500 g brânză de vaci

200 g smântână grasă

2 gălbenuşuri

10 linguri zahăr

2 linguriţe esenţă de portocală

50 g ciocolată pentru decor

Preparare

1.Mixezi ouăle cu zahărul şi un praf de sare până îşi dublează volumul, după care adaugi treptat făina cernută cu cacaua şi praful de copt. Torni aluatul într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt şi coci, în cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute. O laşi să se răcească.

2.Mixezi brânza de vaci scursă bine cu smântâna, adaugi zahărul, gălbenuşurile, esenţa şi baţi până devine o compoziţie cremoasă.

3.Aşezi blatul pe o tavă de plastic, pui câteva caise tăiate cuburi sau felii, după care întinzi crema de brânză. Aşezi din loc în loc caise tăiate în jumătate şi curăţate de coajă. Ornezi cu ciocolată topită pe baie de aburi.

sursa foto: StockFood



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg