Prăjitură cu ciocolată şi orez expandat
Recunosc, nu m-am gândit niciodată să fac o prăjitură cu orez expandat. Am încercat mai multe reţete cu fulgi de ovăz, una chiar şi cu zaţ de cafea, dar niciodată cu orez expandat. Dar azi, la sugestia unei amice, am obţinut aeastă reţetă de prăjitură cu ciocolată şi orez expandat, foarte gustoasă şi, de ce nu, inedită.
Prăjitură cu ciocolată şi orez expandat - Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat
70 g orez expandat 100 g ciocolată
Pentru umplutură
4 gălbenuşuri
100 g zahăr
200 ml frişcă lichidă
250 g brânză de vaci cremoasă
1 esenţă de vanilie
200 g vişine congelate
Prăjitură cu ciocolată şi orez expandat - Mod de preparare
Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o torni peste orezul expandat şi amesteci. Îmbraci o formă de tort mai mică cu pereţi detaşabili cu folie de plastic. Torni amestecul şi îmbraci şi pereţii formei, apăsând cu o lingură. Dai la rece ca să se întărească.
Pui gălbenuşurile cu zahărul pe baie de aburi şi amesteci continuu până ce se îngroaşă. Dai să se răcească, apoi le mixezi cu frişca bătută, brânza de vaci scursă şi vanilia.
Dezgheţi vişinele (fără sâmburi), le laşi la scurs (opreşti câteva întregi pentru decor). Amesteci vişinele fără sâmburi cu crema de brânză şi torni totul în formă. Pui vişinele întregi şi dai la frigider.