Prăjitură cu cremă de limetă

Pentru sfârşitul de săptămână care se apropie cu paşi repezi, poţi prepara o plăcintă cu lămâie sau de ce nu un cheesecake. Dar ce zici, dacă ai face o combinaţie între cele două şi ai pregăti pentru cei dragi o prăjitura cu cremă de limetă? Mmmmm, sună bine, nu?
Ingrediente:
5 linguri unt, topit 2 linguri zahăr + o cană şi un sfert + un sfert cană 1 cană biscuiţi pisaţi 1 foaie gelatină trei sferturi cană zeamă de limetă 4 ouă 2 gălbenuşuri 2 linguri coajă răzuită de limetă 500 g brânză de vaci 2 albuşuri sare coajă de limetă pentru ornat
Mod de preparare:
Amestecă într-un bol untul topit, două linguri de zahăr şi biscuiţii pisaţi. Amestecă bine şi aşază, presând pe fundul unei tăvi rotunde cu pereţi detaşabili sau pe cel al unor forme de brioşe, în funcţie de cum vrei să fie prăjitura.
Dizolvă într-o tigaie gelatina şi zeama de limetă, cam 5 minute. Adaugă o cană şi un sfert de zahăr, ouăle, gălbenuşurile şi coaja de limetă. Amestecă bine. Lasă la foc mediu până când compoziţia se îngroaşă şi are consistenţa unei budinci, cam 10 minute.
Mixează brânza de vaci, până obţii o cremă moale, iar la viteza mică a mixerului adaugă amestecul de limetă şi combină până când se omogenizează. Mută compoziţia într-un castron şi acoperă cu o bucată de plastic. Lasă la frigider până s-a răcit, amestecând la fiecare 10 minute.
Mixează albuşurile, cu restul de zahăr şi cu o „pişcătură“ de sare. Mixează la viteză medie până când obţii o spumă tare. Scoate crema din frigider. Încorporează cu grijă jumătate din spuma de albuş în mixtura de limetă. Odată încorporată, procedezi la fel şi cu restul de spumă de albuşuri.
Toarnă compoziţia peste crusta de biscuiţi din forme. Acoperă cu folie de plastic, până când se aşază prăjitura, ceea ce ar putea să însemne cam 4 ore. Când e gata de servit, ornează prajitura cu coajă de limetă.
Sursa: honeygirlskitchen.com