Prăjitură cu fistic şi glazură fină
Vei descoperi şi tu cât de delicioase şi de dulci sunt aceste prăjituri făcute cu praf de budincă cu aromă de fistic. Sunt şi uşor de preparat!
Prăjitură cu fistic şi glazură fină - Ingrediente
Pentru blat
180 g unt moale, la temperatura camerei 2 plicuri budincă instant, cu aromă de fistic (doar pudra) ½ cană zahăr 2 ouă 1 ½ linguriţă esenţă de vanilie ¼ linguriţă esenţă de migdale 2 căni de făină ¼ linguriţă praf de copt 1 praf de sare
Pentru glazură
115 g cremă de brânză moale, la temperatura camerei
60 g unt moale
2 căni şi ½ zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
¼ esenţă de migdale
1 praf de sare
¼ cană fistic tocat, pentru decor (opţional)
Prăjitură cu fistic şi glazură fină - Mod de preparare
Pentru blatul prăjiturii, freci untul, adaugi pudra de budincă şi zahărul într-un bol mare şi amesteci până obţii o compoziţie cremoasă. Încorporezi ouăle, esenţa de vanilie şi pe cea de migdale. Adaugi făina în ploaie, praful de copt şi sarea şi amesteci ca să obţii un aluat omogen.
Torni aluatul într-o tavă pătrată unsă şi îl dai la cuptor 20 de minute sau până când blatul se rumeneşte uşor pe margini. Îl laşi să se răcească complet, apoi îl dai la rece.
Pentru glazură, mixezi crema de brânză şi untul într-un vas mic, până la omogenizare. Adaugi celelalte ingrediente şi baţi în continuare, până obţii o glazură cremoasă şi fină. O întinzi peste blatul rece al prăjiturii şi la final presari, dacă doreşti, fisticul tocat.
Sursa + foto: lilluna.com
Tartă festivă cu pere şi fistic