Prăjitură cu foi de miere

prajitura cu foi de miere jpeg

Ştiai că multe afecţiuni, cum sunt răceala, anemia ori obosela se pot trata cu miere? Dacă te confrunţi cu stări de somnolenţă, ori cu lipsă de concentrare poţi recurge la următorul leac: dimineaţa şi seara trebuie să bei câte un pahar de apă cu lămâie, în care ai dizolvat două linguriţe de miere de albine. Poţi, de asemenea, să adaugi şi un vârf de linguriţă de praf de scorţişoară.

Ingrediente (1 tort)

Pentru foi 2 ouă 220 g zahăr 8 linguri lapte 3 linguri miere 100 g unt 1 linguriţă bicarbonat 750 g făină ulei

500 g smântână

5 linguri zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

5 linguri nucă măcinată

10 linguri nucă sfărâmată

200 g pesmet

5 linguri zahăr

Mod de preparare

Dai drumul la cuptor. Combini într-o cratiţă ouăle bătute, laptele, mierea, zahărul, untul şi bicarbonatul şi pui pe foc. Amesteci până se topeşte zahărul, dai deoparte şi încorporezi făina. Frămânţi până obţii un aluat elastic, pe care-l împarţi în 5 părţi egale. Întinzi prima foaie, iar restul de aluat îl înfăşori în folii de plastic, ca să nu se întărească. Ungi cu ulei fundul unei tăvi, aşezi foaia şi o dai la cuptor 6-7 minute. Repeţi procedura până termini aluatul, având grijă să tapetezi fundul tăvii pentru fiecare foaie.

Pentru cremă, amesteci smântâna cu zahărul, esenţa de vanilie şi nuca. Întinzi o parte din cremă peste prima foaie, aşezi foaia următoare şi repeţi până termini ingredientele, deasupra fiind un strat de cremă.

Pui pesmetul într-o tigaie, fără ulei, şi-l rumeneşti împreună cu zahărul şi nuca. La final, îl presari peste prăjitură, pe care o dai la rece şi o porţionezi în ziua următoare.

foto: profimedia