Prăjitură cu frişcă şi mere

tort cu frisca si mere jpeg

Un desert fin cu frişcă şi zahăr ars pentru zile speciale de iarnă. Am pregătit această prăjitură cu frişcă şi mere pentru toşi cei cărora iubesc astfel de deserturi.

Ingrediente (6 porţii)

500 ml frişcă lichidă 3 ouă 3 linguri lapte praf 200 g zahăr 1 esenţă de vanilie 1 plic gelatină coaja de la o lămâie 2 mere

100 g zahăr

6 jumătăţi miez de nucă

Preparare

Cureţi merele de coajă şi de seminţe şi le tai felii potrivit de subţiri. Caramelizezi 100 g de zahăr, adaugi 200 ml de apă şi fierbi până se topeşte zahărul. Pui feliile de mere şi le fierbi până se înmoaie. Le scoţi şi le laşi să se răcească.

Pui gelatina la înmuiat în 100 ml de apă. Într-o crăticioară, baţi ouăle cu 100 g de zahăr, cu laptele praf şi pui pe baie de aburi. Laşi, amestecând continuu, până se îngroaşă, după care dai la răcit. Baţi frişca şi o amesteci cu crema de ou, gelatina topită, coaja de lămâie şi cu esenţa de vanilie.

Aşezi un celofan într-o cratiţă rotundă cu diametrul de 26 cm, pui pe fund şi pe margini felii de mere ca în imagine sau după inspiraţie. Torni crema de frişcă, acoperi cu celofanul şi dai le frigider cel puţin două ore.

Topeşti 100 g de zahăr şi faci, cu ajutorul unei furculiţe (ridici din vas firicele de zahăr), un decor. Scoţi tortul din frigider, îl răstorni pe un platou, desfaci folia şi îl ornezi cu miezul de nucă şi cu decorul de zahăr.