Prăjitură cu morcovi şi portocale
Se zice că persoanele care mănâncă morcovi devin mai plăcute şi au tenul frumos, dar de la morcovi poţi beneficia de o serie întreagă de nutrienţi pe care îi conţin din abundenţă. Despre portocale se ştie că stimulează pofta de mâncare, este revigorantă, remineralizantă şi detoxifiantă. Poţi beneficia de toate aceste beneficii atât ale morcovilor cât şi ale portocalelor într-o prăjitură cu morcovi şi portocale.
Prăjitură cu morcovi şi portocale - Ingrediente
4 morcovi mari 1 portocală curăţată şi tăiată cubuleţe 6 ouă 180 g făină 150 g zahăr 200 g unt 2 linguri smântână groasă 50 g nuci măcinate 2 linguri cacao 1 praf de sare 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 praf de copt
Pentru cremă
200 g ciocolată albă
250 g frişcă lichidă
100 g margarină
100 g fulgi de cocos
Pentru decor
100 g ciocolată neagră
Prăjitură cu morcovi şi portocale - Cum se prepară
Se curăţă, se spală morcovii, se zvântă bine şi se rad. Se lasă la scurs în strecurătoare împreună cu bucăţile de portocală. Separat, se freacă gălbenuşurile cu un praf de sare, zahărul şi zahărul vanilat, până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă untul, smântâna, morcovii raşi, portocalele scurse, nuca măcinată, cacaua şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă până se omogenizează. Se bat albuşurile spumă tare şi se încorporează uşor în amestecul cu gălbenuşuri, apoi se toarnă compoziţia într-o formă medie unsă şi tapetată cu făină. Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coace circa 45-50 de minute.
Separat, se topeşte ciocolata în bain-marie împreună cu margarina, se adaugă fulgii de cocos şi se amestecă. Se lasă să se răcorească. Frişca se bate bine şi se amestecă cu ciocolata.
După răcire, se taie blatul în două, pe orizontală, se adaugă un strat subţire de cremă între cele două felii, se întinde un strat mai gros de cremă deasupra şi se pune la rece
pentru circa două ore. Prăjitura cu morcovi şi portocale se porţionează şi se decorează cu ciocolată neagră rasă.