Prăjitură cu nucă de cocos
Îmbrăcată în fulgi din nucă de cocos, această prăjitură te trimite cu gândul la fulgii de nea şi la zăpada care trosneşte sub tălpi.
Ingrediente
Pentru blat 2 căni zahăr 1 cană unt 5 ouă 2 căni făină 1 linguriţă praf de copt 1 cană lapte bătut 1 cană fulgi de cocos
200 g unt
500 g cremă de brânză
100 g zahăr pudră
1 esenţă de vanilie
2 linguri lapte
1 cană fulgi de cocos
gem de caise
zeamă de compot de ananas
Mod de preparare
Pentru blat, freci spumă untul moale cu zahărul, adaugi pe rând gălbenuşurile, bătând bine după fiecare. Cerni într-un vas făina amestecată cu praful de copt. Încorporezi în crema de unt, turnând alternativ, făină şi lapte bătut, mixând bine, şi adaugi fulgii de cocos. Separat, baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi le încorporezi în aluat, amestecând uşor. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi coci în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute. Laşi să se răcească.
Pentru cremă, freci spumă untul cu crema de brânză, adaugi zahărul pudră, esenţa de vanilie şi laptele. Încorporezi uşor ¾ din fulgii de cocos. Însiropezi cu compot de ananas primul blat, întinzi ¾ din cremă apoi pui un strat subţire de gem, aşezi celălalt blat însiropat, întinzi restul de cremă şi presari fulgii de cocos rămaşi. Tai rondele cu o formă specială rotundă sau cu un pahar mai mare.