Prăjitură cu nuci şi ciocolată

prajitura cu nuci si ciocolata jpeg

Miraculoasele nuci erau denumite odinioară „ghindele lui Jupiter“. Regăseşte savoarea lor specială şi în aceste deserturi delicioase.

Ingrediente Pentru aluat 350 g făină 4 linguri cacao 200 g zahăr 2 ouă 200 g unt 200 g smântână 200 ml apă 1 lingură lichior 1 praf sare

250 g ciocolată

200 g smântână dulce pentru frişcă

300 g nuci mărunţite

50 g unt

100 g nuci zdrobite

3 linguri lapte

200 g zahăr pudră

1 lingură lichior

1-2 linguri cacao

Mod de preparare

Într-o oală, combini pudra de cacao cu untul şi apa şi o pui la foc mic 5-7 minute, amestecând continuu. Mixezi ouăle cu smântâna, lichiorul şi compoziţia răcită de unt cu cacao. Adaugi treptat făina, zahărul şi sarea. Împarţi aluatul în 3 părţi egale şi torni fiecare parte de aluat în tăvi tapetate pe care le coci aproximativ 30 de minute, până trec testul scobitorii.

Pentru cremă, rupi ciocolata în bucăţi mici şi o topeşti pe baie de aburi. Adaugi smântâna dulce bătută în prealabil până se face o cremă densă. Fiecare foaie o ungi cu crema de ciocolată şi presari nuci mărunţite.

Pentru glazură, combini untul cu pudra de cacao, laptele şi le pui la foc mic până se topeşte untul. Laşi amestecul pe foc până începe să fiarbă, apoi opreşti aragazul. Adaugi zahărul pudră şi lichiorul. Acoperi prăjitura cu glazura obţinută, iar deasupra decorezi cu nucile mărunţite.

Dai prăjitura la frigider 5 ore înainte să o serveşti.