Prăjitură cu pere
Din caietul cu reţete de sezon nu poate lipsi prăjitura cu pere.
Ai nevoie de
Pentru blat
100 g zahăr
100 g unt
1 ou
300 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
coaja de la ½ de lămâie
Pentru umplutură
6 pere
100 g zahăr brun
100 g unt, la temperatura camerei
1 lămâie
Pentru firimituri
100 g zahăr
200 g făină
1 praf sare
170 g unt rece
Cum se prepară
Pentru blat, mixeazi untul cu zahărul, adaugi oul, făina în ploaie, praful de copt, sarea şi coaja de lămâie. Frămânţi un aluat pe care-l întinzi într-o tavă tapetată.
Pentru umplutură, căleşti în unt perele curăţate şi tăiate. Adaugi zahărul, coaja şi zeama de lămâie. Le ţii aproximativ 15 minute la foc mic. Le laşi la răcit, apoi le întinzi peste aluat.
Amesteci cu degetele toate ingredientele pentru firimituri, până obţii un aluat sfărâmicios, pe care-l presari peste umplutură. Dai tava la cuptorul încins până când prăjitura devine aurie.
O laşi să se răcească complet în tavă.