Prăjitură cu pere

Streuselkuchen with Pears jpeg

Din caietul cu reţete de sezon nu poate lipsi prăjitura cu pere.

Ai nevoie de

Pentru blat

100 g zahăr

100 g unt

1 ou

300 g făină

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

coaja de la ½ de lămâie

Pentru umplutură

6 pere

100 g zahăr brun

100 g unt, la temperatura camerei

1 lămâie

Pentru firimituri

100 g zahăr

200 g făină

1 praf sare

170 g unt rece

Cum se prepară

Pentru blat, mixeazi untul cu zahărul, adaugi oul, făina în ploaie, praful de copt, sarea şi coaja de lămâie. Frămânţi un aluat pe care-l întinzi într-o tavă tapetată.

Pentru umplutură, căleşti în unt perele curăţate şi tăiate. Adaugi zahărul, coaja şi zeama de lămâie. Le ţii aproximativ 15 minute la foc mic. Le laşi la răcit, apoi le întinzi peste aluat.

Amesteci cu degetele toate ingredientele pentru firimituri, până obţii un aluat sfărâmicios, pe care-l presari peste umplutură. Dai tava la cuptorul încins până când prăjitura devine aurie.

O laşi să se răcească complet în tavă.