Prăjitură cu pişcoturi şi portocale

prajitura cu piscoturi si portocale jpeg

Mirosul lor ne aminteşte de iarnă şi de sărbători, gustul este foarte plăcut, însă nici la capitolul „sănătate” portocalele nu sunt mai prejos. Dar până una alta, iată o reţetă de prăjitură cu pişcoturi şi portocale.

Ingrediente (8 porţii)

20 pişcoturi de­ şampanie 3 portocale 400 ml frişcă lichidă 400 g brânză de vaci ­cremoasă (bine scursă) 300 g zahăr 20 g gelatină

Cum se prepară

Se pune gelatina la înmuiat în ­puţină apă rece, se topeşte, apoi se lasă să se răcească. Se curăţă portocalele de coajă, se desfac feliile şi se curăţă pieliţele albe. Se mixează brânza de vaci cu zahărul, se adaugă ­frişca lichidă, gelatina răcită şi se mixează puţin.

Se aşază un strat de pişcoturi, unul lângă altul, într-o formă lunguiaţă termorezistentă, se adaugă un strat subţire de cremă de brânză cu frişcă, se adaugă un strat de ­felii de portocale, aşezate mai rar, apoi cremă de brânză şi se continuă cu pişcoturi, repetându-se schema până se epuizează toate ingre­dientele.

Ultimul strat va fi de portocale. Se umple spaţiul dintre felii cu cremă de brânză, se nivelează frumos deasupra şi se lasă la rece 3-4 ore. Se serveşte tăiată felii şi decorată cu frunze de mentă proaspătă.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg