Prăjitură cu sirop de arţar

prajitura cu sirop de artar jpeg

Gustul inegalabil al siropului de arţar face din această prăjitură cu sirop de artar sa fie desertul ideal pentru o masă cu prietenii.

Ingrediente:

o bucată de unt 2 căni şi jumătate de făină o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu 2 linguriţe de praf de copt o jumătate de linguriţă de sare 3 sferturi de cană de sirop de arţar o jumătate de cană de zahăr granulat 2 ouă o linguriţă de esenţă de vanilie 3 sferturi de cană de smântână

Pentru glazură:

un sfert de cană de sirop de arţar

3 linguri de unt

2 căni şi jumătate de zahăr pudră

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Tapetaţi o tavă pentru copt cu unt şi făină.

Într-un bol, amestecaţi făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Cu ajutorul unui mixer, amestecaţi untul, siropul de arţar şi zahărul granulat, timp de 3-5 minute, până obţineţi o compoziţie pufoasă. Adăugaţi între timp, pe rând, ouăle şi esenţa de vanilie.

Reduceţi viteza de amestecare şi turnaţi gradual compoziţia cu făină peste. Procedaţi la fel şi cu smântâna.

Turnaţi amestecul în tavă şi întindeţi-l bine cu un cuţit. Se lasă la cuptor timp de 40 de minute, se scoate şi se lasă la răcit 10 minute înainte de glazurare. Amestecaţi untul şi siropul de arţar, adăugând între timp şi zahărul pudră.

Întindeţi crema pe prăjitura cu sirop de artar şi lăsaţi-o la rece 15 minute înainte de servire.

Negresa insiropata

Negresa insiropata

Prajitura insiropata cu ananas

Prajitura insiropata cu ananas

Wafe cu sirop de artar

Wafe cu sirop de artar

Sursa: marthastewart.com