Prăjitură cu struguri şi bezea

Meringue grape cake jpeg

Dacă îţi plac strugurii trebuie neapărat să încerci această prăjitură cu bezea, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente: 4 ouă 150 ml lapte 180 g unt, la temperatura camerei 270 g zahăr 100 ml ulei 400 g făină 1 plic zahăr vanilat 10 g praf de copt 1 linguriţă mac 500 g struguri Pentru bezea: 4 albuşuri 250 g zahăr

Baţi ouăle cu zahărul 8 minute, la viteză mare, până obţii o compoziţie deschisă la culoare şi pufoasă. Adaugi bucăţele de unt moale, zahărul vanilat

şi uleiul. Continui să mixezi până obţii o compoziţie omogenă. Torni laptele. Adaugi făina cernută, praful de copt şi macul. Amesteci totul cu o paletă şi laşi aluatul deoparte 10 minute.

Amesteci bobiţele de struguri cu o lingură de făină, apoi le pui în aluat şi-l torni într-o tavă cu diametrul de 28 cm, tapetată. Coci prăjitura, la 180 °C, 45-50 de minute. Pentru bezea, baţi albuşurile cu zahărul până se întăresc. Scoţi tava din cuptor, pui bezeaua peste prăjitură şi o dai din nou la cuptor 10-15 minute, la 140 °C, până se întăreşte bezeaua.