Prăjitură cu vişine şi bezea

prajitura cu visine si bezea jpeg

Profită de fructele de sezon dulci-acrişoare şi prepară-ţi o prăjitură cu vişine şi bezea.

Prăjitură cu vişine şi bezea – Ingrediente

3 ouă 300 g făină 200 g unt 100 g zahăr (plus 150 g pentru albuşuri) 500 g vişine zahăr pudră, opţional

Prăjitură cu vişine şi bezea – Mod de preparare

Speli vişinele, le scoţi sâmburii şi le laşi să se scurgă bine într-un bol. Pentru aluat, separi gălbenuşurile de albuşuri. Faci o cocă fragedă din cele 3 gălbenuşuri, făină, unt şi zahăr. Împarţi aluatul în două segmente inegale. Întinzi o foaie din bucata mai mare de cocă şi o aşezi într-o tavă tapetată.

Baţi albuşurile spumă, cu 150 de grame de zahăr, la fel ca atunci când faci bezele. Întinzi amestecul în mod egal, pe toată foaia din tavă. Aşezi vişinele scurse peste bezea, iar deasupra aşezi o foaie făcută din restul de aluat. Întinzi bine, ca să acoperi tot stratul. Dai tava la cuptorul încins, în prealabil, până se rumeneşte frumos şi trece testul scobitorii. Când s-a copt, tai prăjitura cu vişine şi bezea, iar dacă vrei, o pudrezi cu zahăr. Poţi să faci reţeta şi cu cireşe sau dulceaţă, în loc de fructe proaspete.

Sursa foto: jeenaskitchen.blogspot.com