Prăjitură Diplomat

prajitura diplomat jpeg

Nu am mai preparat de mult timp o astfel de prăjitură. Aşa că azi ni s-a făcut poftă şi am trecut la treabă!

Ingrediente (6 porţii)

1 pachet pişcoturi 4 ouă 6 linguri zahăr 4 linguri lapte praf 750 ml frişcă lichidă 1 compot de caise 2 pliculeţe gelatină 1 esenţă de vanilie

Mod de preparare

Amesteci ouăle cu zahărul şi cu laptele praf şi le pui pe aburi. Laşi până se întăreşte crema, amestecând continuu, după care o dai să se răcească. Pui gelatina la înmuiat în 100 ml de apă circa 10 minute. O topeşti pe foc, fără să fiarbă, o dai să se răcească, după care o amesteci cu crema de ou.

Baţi frişca bine, opreşti un sfert pentru ornat, iar restul o amesteci cu 3/4 din caisele din compot, tăiate cubuleţe, esenţa şi crema de ou cu gelatină. Aşezi pe fundul unei forme de tort cu pereţi detaşabili pişcoturi însiropate în zeama de compot şi torni crema. Dai la rece pentru cel puţin două ore.

Scoţi tortul din formă, îl îmbraci cu frişcă şi aşezi pe margine jumătăţi de pişcoturi. Cu ajutorul unui poş, ornezi tortul cu frişca rămasă şi cu bucăţi de caise. Dai la rece până este servit.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg