Prăjitură mozaic

prajitura mozaic jpeg

O prăjitură foarte uşor de preparat, în ciuda aspectului său pretenţios, prăjitura mozaic.

De ce ai nevoie pentru prăjitura mozaic

Pentru aluat

250 g unt

250 g zahăr

1 praf de sare

7 ouă

150 g făină

100 g amidon

1 linguriţă esenţă de vanilie

2 linguri cacao

sare

2 linguri gem

Pentru glazură

200 g ciocolată neagră

200 g frişcă

1 lingură unt

cacao, pentru decor

Cum se prepară prăjitura mozaic

Dai drumul la cuptor. Mixezi untul cu zahărul, până capătă o consistenţă spumoasă, şi încorporezi treptat gălbenuşurile, făina şi amidonul. Separat, baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Împarţi aluatul în două părţi egale, în una pui cacaua, iar în cealaltă esenţa de vanilie. Aşezi hârtie de copt într-o tavă şi pui un sfert din aluatul de vanilie. Îl dai la cuptor până devine uşor auriu. Scoţi tava,  torni un sfert din aluatul de cacao, dai din nou la cuptor până se întăreşte puţin şi repeţi, aşezând straturile alternativ, până termini aluatul. Laşi 15 minute să se răcească, înainte să scoţi blatul din tavă. Tai blatul în şase părţi egale. Ungi marginile cu gem încălzit şi uneşti 4 părţi, două părţi le aşezi drepte, iar celelate două culcate. Pe restul de două părţi le poţi folosi la alte preparate.

Amesteci ingredientele pentru glazură şi le aşezi pe foc, amestecând până se omogenizează. Pui prăjitura pe un grilaj şi torni glazura. După ce s-a întărit, presari cacao.

Sursa foto http://www.larecetadelafelicidad.com

http://www.larecetadelafelicidad.com