Prăjitură „ninsă“

prajitura ninsa StockFood 11186395 HiRes jpeg

Bucură-ţi prietenii şi familia cu acest delicios desert.

Ingrediente

200 g migdale 150 g alune 100 g smochine uscate 100 g caise uscate 2 linguriţe scorţişoară 1 linguriţă nucşoară 1 lingură cacao coaja rasă de la 1 lămâie 200 g făină 200 g miere 250 g zahăr pudră

Mod de preparare

Amesteci migdalele cu alunele, coaja de lămâie, fructele uscate şi tăiate bucăţi mici, nucşoara, scorţişoara, cacaua şi făina. Topeşti mierea cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră şi o lingură de apă rece. Amesteci continuu până se topeşte zahărul şi totul capătă o culoare arămie, apoi torni peste compoziţia cu migdale şi fructe uscate şi omogenizezi bine.

Răstorni într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptorul preîncălzit aproximativ 40 de minute, până se întăreşte. După ce se răceşte, presari peste prăjitură restul de zahăr pudră.

sursa foto: StockFood