Prăjitura Noapte veneţiană. Reţeta

prajitura noapte venetiana jpeg

Un vis frumos poate fi această reţetă de prăjitură „Noapte veneţiană“, un vis care se poate transforma în relitate cu numai puţin timp petrecut în bucătărie. Toţi cei dragi te vor răsplăti cu laude şi aplauze la „scenă deschisă“ pentru acest delicios desert.

Prăjitura Noapte veneţiană. Reţeta - Ai nevoie de

Pentru blat 6 ouă 200 g zahăr tos 30 ml apă rece 200 g făină 30 ml ulei 20 g cacao 1 plic praf de copt

Pentru cremă

4 ouă

200 ml lapte

1 lingură făină

1 margarină

300 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

Prăjitura Noapte veneţiană. Reţeta - Mod de preparare

Pentru blat: baţi albuşurile spumă cu zahărul. Gălbenuşurile le mixezi cu apa, uleiul, cacaua şi praful de copt. Adaugi gălbenuşurile uşor peste albuşuri, apoi torni făina cernută şi amesteci până se omogenizează. Torni blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii.

Pentru cremă: pui într-un bol pe baie de aburi gălbenuşurile, laptele, făina şi amesteci până obţii o cremă. După ce s-a răcit adaugi margarina mixată cu 100 g de zahăr.

Baţi albuşurile rămase spumă, apoi le pui pe baie de aburi. Adaugi restul de zahăr tos, cel vanilat şi baţi cu telul până obţii o spumă (asemănătoare cu frişca). Pui blatul pe o tavă mai mare, adaugi deasupra crema şi frişca în straturi egale. Decorezi prăjitura după preferinţe.

(reţeta ne-a fost trimisă la redacţie de Cristina Pop)