Prăjitură „Ora 12“

ora12 jpg

O reţetă care impresionează atât prin aspect cât şi prin gust.

Ingrediente

Pentru blat:

1 cană făină

1/2 cană zahăr

1/2 cană cacao

1 lingură praf de copt

1/2 linguriță

sare

1/2 cană ulei

3 ouă

1/2 cană cafea rece

1/2 cană frișcă lichidă

2 linguri zahăr pudră

1 lingură esență de vanilie

Pentru glazură:

200 g ciocolată neagră

100 g unt

2 linguri lapte

Mod de preparare

Într-un bol mare, amesteci făina, cacaua, zahărul, praful de copt și sarea. Adaugi uleiul, ouăle, cafeaua rece și esența de vanilie, amestecând bine după fiecare ingredient adăugat. Torni compoziția într-o tavă unsă și nivelezi cu o spatulă. Coci 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii. Lași blatul să se răcească complet și-l tai pătrățele mai groase.

Pentru glazură, topești ciocolata și untul într-un vas la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, amestecând constant până obții o cremă lichidă. Adaugi laptele și esența de vanilie și continui să amesteci. Lași glazura să se răcească puțin înainte de a decora prăjitura.

Pui frișca într-un bol și o bați cu un mixer sau cu un tel, până când devine cremoasă. Adaugi zahărul pudră și încorporezi.

Pui glazura cu o lingură peste blat, acoperi cu frișcă și razi puțină ciocolată deasupra, când servești.