Prăjitură Pavlova cu rodie
Una dintre cele mai celebre reţete ruseşti îţi va transforma masa de Crăciun într-o încântare pentru papilele gustative, prăjitura Pavlova cu rodie.
De ce ai nevoie pentru prăjitura Pavlova cu rodie
6 albuşuri
250 g zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
½ lingură esenţă de vanilie
Pentru cremă
100 g merişoare
100 g boabe de rodie
1 lingură zahăr
100 ml suc de portocală
200 g frişcă
100 g cremă mascarpone
1 lingură esenţă de vanilie
Cum se prepară prăjitura Pavlova cu rodie
Dă drumul la cuptor şi aşază hârtie de copt într-o formă rotundă de guguluf. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul, adaugi zeama de lămâie şi esenţa de vanilie. Dai bezeaua la cuptor o oră şi jumătate.
Pentru cremă combină merişoarele cu bobiţele de rodie, o lingură de zahăr şi sucul de portocală. Lasă să fiarbă până ce siropul se îngroaşă. Pune compoziţia în blender şi pasează crema.
Baţi crema de mascarpone cu frişca şi o amesteci cu crema de fructe. Torni crema peste prăjitură şi decorezi cu merişoare şi rodie date prin zahăr pudră.
Sursa foto http://www.gastrosenses.com