Profiterol cu sos de ciocolată

profiterol cu sos de ciocolata jpeg

Un desert extrem de gustos, profiterolul cu sos de ciocolată va fi arma ta secretă atunci când ai invitaţi pe care vrei să îi impresionezi.

De ce ai nevoie pentru a pregăti profiterol cu sos de ciocolată

Pentru cremă

2 gălbenuşuri

80 g zahăr

8 linguriţe făina cernută

250 ml lapte

½ baton de vanilie

Pentru aluat

200 ml apă

100 g unt

120 g făină

4 ouă

2 prafuri de sare

Pentru sosul de ciocolată

200 ml smântână dulce

200 g ciocolată, mărunţită

Cum pregăteşti profiterolul cu sos de ciocolată

Încălzeşti cuptorul la 200 de grade. Pentru aluat, topeşti untul în apa fiartă şi adaugi praful de sare. Combini cu făina şi amesteci, până ce aluatul nu mai este lipicios şi se desprinde de pe pereţii cratiţei. Pui compoziţia într-un vas şi laşi la răcit 2-3 minute. La final, încorporezi ouăle, bătute bine. Tapetezi o tavă cu făină de copt. Introduci compoziţia într-un poş cu şpriţ larg şi torni în tavă grămăjoare late de aproximativ 3 cm şi înalte de 2,5 cm. Dai la copt 20 de minute, sau până se rumenesc uşor. Înţepi fiecare gogoaşă cu vârful unui cuţit şi mai laşi încă 3 minute, cu uşa cuptorului întredeschisă. Le crestezi pe fiecare la capete.

Pentru cremă, încălzeşti laptele împreună cu batonul de vanilie. Separat, baţi gălbenuşul cu zahărul, adaugi făina şi amesteci. Scoţi batonul de vanilie şi torni puţin lapte fierbinte peste compoziţia cu gălbenuş, apoi adaugi treptat şi restul amestecând continuu. Pui crema într-o cratiţă şi laşi să dea în clocot. Dai la răcit. Introduci crema într-un cornet cu şpriţ îngust şi umpli gogoşile.

Pentru sosul de ciocolată, dai smântâna în clocot şi o torni într-un vas peste ciocolată. Amesteci până obţii o cremă pufoasă. Serveşti gogoşile cu sos de ciocolată pe deasupra.

Sursa http://www.fonseca.pt