Profiterol cu sos de ciocolată
Un desert extrem de gustos, profiterolul cu sos de ciocolată va fi arma ta secretă atunci când ai invitaţi pe care vrei să îi impresionezi.
De ce ai nevoie pentru a pregăti profiterol cu sos de ciocolată
Pentru cremă
2 gălbenuşuri
80 g zahăr
8 linguriţe făina cernută
250 ml lapte
½ baton de vanilie
Pentru aluat
200 ml apă
100 g unt
120 g făină
4 ouă
2 prafuri de sare
Pentru sosul de ciocolată
200 ml smântână dulce
200 g ciocolată, mărunţită
Cum pregăteşti profiterolul cu sos de ciocolată
Încălzeşti cuptorul la 200 de grade. Pentru aluat, topeşti untul în apa fiartă şi adaugi praful de sare. Combini cu făina şi amesteci, până ce aluatul nu mai este lipicios şi se desprinde de pe pereţii cratiţei. Pui compoziţia într-un vas şi laşi la răcit 2-3 minute. La final, încorporezi ouăle, bătute bine. Tapetezi o tavă cu făină de copt. Introduci compoziţia într-un poş cu şpriţ larg şi torni în tavă grămăjoare late de aproximativ 3 cm şi înalte de 2,5 cm. Dai la copt 20 de minute, sau până se rumenesc uşor. Înţepi fiecare gogoaşă cu vârful unui cuţit şi mai laşi încă 3 minute, cu uşa cuptorului întredeschisă. Le crestezi pe fiecare la capete.
Pentru cremă, încălzeşti laptele împreună cu batonul de vanilie. Separat, baţi gălbenuşul cu zahărul, adaugi făina şi amesteci. Scoţi batonul de vanilie şi torni puţin lapte fierbinte peste compoziţia cu gălbenuş, apoi adaugi treptat şi restul amestecând continuu. Pui crema într-o cratiţă şi laşi să dea în clocot. Dai la răcit. Introduci crema într-un cornet cu şpriţ îngust şi umpli gogoşile.
Pentru sosul de ciocolată, dai smântâna în clocot şi o torni într-un vas peste ciocolată. Amesteci până obţii o cremă pufoasă. Serveşti gogoşile cu sos de ciocolată pe deasupra.
Sursa http://www.fonseca.pt