Pui cu alune caramelizate
Te-ai gândit cu ce preparat să-ţi întâmpini invitaţii în acest weekend? Noi avem o propunere pentru voi.
Ingrediente
1 pui mare 1 măr 1 lămâie 1 morcov 1 ţelină mică 5 g unt 2 linguri ulei de măsline 50 ml supă de pui 50 ml vin alb sare piper
120 g alune de pădure
30 g zahăr
3 linguri de apă
4 g unt
Pentru garnitură
300 g bureţi „gălbiori“
Preparare
Cureţi bine puiul, îl presari cu sare şi piper şi îl umpli cu fructele, legumele şi untul. Ungi puiul cu ulei de măsline şi îl aşezi într-o tavă. Adaugi supa de pui şi vinul şi îl dai la cuptor pentru 45 de minute. Între timp, fierbi apa cu zahărul până când începe să facă bule, adaugi alunele, amesteci cu o paletă, până când zahărul se cristalizează pe suprafaţa alunelor. Continui fiertul la foc mic, până când se caramelizează tot zahărul.
Adaugi untul şi apoi răstorni totul pe o tavă separând alunele una de cealaltă. După ce s-au răcit, le sfărâmi cu mânerul unui cuţit mare. Presari alunele caramelizate pe suprafaţa puiului umezită cu sosul din tavă şi după ce mai stă 5 minute la cuptor îl scoţi şi-l aduci la masă cu legumele din interior sau altă garnitură preferată.