Pui cu glazură de piersici

peachchicken8 1 of 1 660x437 jpeg

Obişnuieşti să foloseşti piersicile pentru a pregăti prăjituri sau le consumi proaspete. De data aceasta piersicile îi vor da puiului un gust deosebit.

Ingrediente

4 piersici, plus 1 pentru garnitură 1 lingură ghimbir 1 lingură chimen 1 linguriţă coriandru măcinat 2 ardei copţi 2 linguri usturoi mărunţit 3 linguri zahăr brun 2 linguri oţet de vin sucul de la 2 lămâi 10 bucăţi de pui sare şi piper ulei de măsline mentă proaspătă

Mod de preparare

Pentru glazura de piersici

Pune 4 din piersicile tăiate, ghimbirul, chimenul, coriandrul, ardeii copţi, usturoiul, zahărul brun, oţetul şi sucul de lămâie în bolul unui mixer şi amestecă la viteză medie, până la încorporare.

Pune compoziţia într-o cratiţă şi las-o la foc mediu cam 20 de minute, amestecând frecvent. Asezonează cu sare şi piper şi lasă deoparte.

Pentru pui

Încinge cuptorul. Asezonează bucăţile de pui cu sare şi piper. Pune într-o tigaie 2 linguri de uleide măsline şi, când uleiul este încins pune bucăţile de pui. lasă-le să se rumenească bine pe ambele păţi.

Acoperă fiecare bucată de pui cu glazură de piersici şi pune-le la cuptor pentru 10-15 minute. Pune deasupra restul de piersici şi mentă.

Sursa: Brazilian Flair in the USA