Pui cu sos cremos de lămâie şi coriandru

pui cu sos cremos de lamaie si coriandru jpeg

Aceasta este o reţetă care mă ademeneşte mereu şi sunt pregătită să o prepar ori de câte ori mi se face poftă. Nu e scumpă şi nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru ea. Coriandrul este apreciat şi pentru condimentarea cărnii de pui, a fileului de peşte sau a unor soiuri de brânzeturi, la aromatizarea prăjiturilor sau a unor sortimente de pâine.

Ingrediente (4 porţii)

4 bucăţi piept de pui fără pieliţă şi oase sare piper 1 lingură ulei de măsline 1 cană supă de pui 1 lingură zeamă de lămâie 1/4 cană ceapă tocată fin 1 lingură coriandru tocat 1/2 linguriţă fulgi ardei roşu 3 linguri smântână 2 linguri unt, tăiat cuburi felii de lămâie sau coriandru tocat, opţional, pentru garnisit

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 190 de grade Celsius. Dacă bucăţile de pui nu este la fel de groase, le poţi bate cu ciocănelul de şniţele. Astfel, toate bucăţile de piept de pui se vor pătrunde în mod egal. Presară sare şi piper pe fiecare.

Într-un vas termorezistent, mare, încingi uleiul la flacără iute. Adaugi puiul şi laşi pe foc 6-7 minute, pe fiecare parte. Nu e nevoie să fie pătruns bine. Dai puiul deoparte şi îl acoperi cu o folie.

Dai vasul de pe foc şi adaugi supa, zeama de lămâie, ceapa, coriandru şi fulgii de ardei roşu. Repui pe foc şi laşi să fiarbă, la foc mic, fără capac, pentru 10 minute sau până când şichidul se reduce cam la un sfert de cană. Adaugi apoi smântâna şi untul. Amesteci până se topeşte untul.

Aşezi puiul în sos şi pui vasul în cuptorul încins. Laşi până când se pătrunde bine carnea, cam 5-10 minute. Serveşti puiul cu sos pe deasupra şi garnisit dacă vrei cu felii de lămâie sau coriandru.

sursa: http://sallysbakingaddiction.com