Pui cu sos de muştar
O reţetă perfectă pentru o masă mai festivă, iar oaspeţii vor fi cu siguranţă impresionaţi de calităţie tale de bucătăreasă. Incearca si tu acesta reteta de pui cu sos de mustar.
Ai nevoie de
6 pulpe superioare de pui
2 linguri unt
4 căţei de usturoi pisaţi
2 linguri sos Worcestershire
Pentru sos
coaja de la 1 lămâie
3 linguri zeamă de lămâie
½ lingură zahăr
1 lingură muştar
½ lingură sare
2 linguri smântână
3 linguri pătrunjel tocat, opţional
Îndepărtează grăsimea de la pui şi usucă bine pulpele cu un şervet. Topeşte untul într-o tigaie şi când acesta s-a încins aşază pulpele, cu pielea în jos. Lasă pe foc până pielea se rumeneşte. Întoarce-le şi pe cealaltă parte. Scoate puiul din tigaie şi pune usturoiul şi sosul Worcestershire şi găteşte 30 de secunde, după care pune puiul înapoi şi lasă-l la foc mic 20 de minute. După ce puiul s-a făcut, scoate-l şi pune în sos sucul şi coaja de lămâie, zahărul, muştarul, sarea şi smântâna. Lasă-le 3 minute pe foc. Presară peste acest pui cu sos de mustar pătrunjelul. Serveşti puiul cu sos alături de orez sau paste.
Friptura de pui in stil toscan
Friptura de pui in stil toscan
Piept de pui si legume gratinate
Piept de pui si legume gratinate
Sursa foto http://bestrecipebox.com