Pui cu sos vânătoresc

143927 jpeg

Îţi place carnea de vânat, dar ce spui de o reţetă de pui care rivalizează şi cu cea mai fragedă carne de mistreţ?

Ce ai nevoie › 1 piept de pui › 2 pere tari, curăţate şi tăiate pe lung › 3 linguri unt › 150 g ciuperci tăiate jumătăţi › 5 linguri smântână dulce › 50 ml coniac › 2 linguri ulei › 1 broccoli › sare › piper

Cureţi şi speli pieptul de pui, îl tai jumătăţi şi îl usuci. Speli broccoli şi-l rupi bucheţele. Pui apă la fiert cu sare şi, când

clocoteşte, adaugi bucheţelele de broccoli. Laşi 5 minute şi le scoţi. Încingi untul într-o tigaie şi pui bucăţile de piept. Le rumeneşti frumos pe fiecare parte şi le scoţi pe hârtie absorbantă. Torni uleiul peste unt şi rumeneşti perele. Le scoţi lângă pieptul de pui.

Adaugi ciupercile şi le căleşti aproximativ 5 minute. Pui pieptul de pui şi perele. Căleşti puţin toate ingredientele şi torni coniacul. Flambezi şi, după ce nu mai are flacără, adaugi smântâna. Potriveşti de sare şi piper şi mai laşi aproximativ 12 minute, apoi opreşti focul. Serveşti pieptul de pui cu sosul de pere, ciuperci şi broccoli.