Pui umplut cu ciuperci şi ficăţei, la cuptor

Pui umplut cu ciuperci si ficatei, la cuptor jpeg

Atunci când vrei să îţi impresionezi prietenii şi familia cu un preparat deosebit, la ocaziile speciale, încearcă această reţetă de pui umplut cu ciuperci şi ficăţei, la cuptor. Îţi garantăm că preparatul tău va fi piesa centrală a serii şi va atrage privirile tuturor invitaţilor de la masa ta.

Pui umplut cu ciuperci şi ficăţei, la cuptor – Ingrediente (8 porţii)

2 pui medii 300 g ciuperci 1 lingură unt sare, după gust piper, după gust verdeaţă, după gust 2 căţei de usturoi 3-4 cartofi tăiaţi, opţional

Pui umplut cu ciuperci şi ficăţei, la cuptor – Mod de preparare

Încingi cuptorul. Cureţi şi speli bine ciupercile, le tai felii sau le laşi întregi dacă sunt mai mici. Le înăbuşeşti într-o tigaie cu puţin unt, sare şi piper, până se înmoaie. Adaugi doi căţei de usturoi tocaţi şi doi ficăţei de pui, tăiaţi bucăţele.

Speli puii întregi şi îi sărezi, îi umpli cu această compoziţie din ciuperci, ficăţei şi verdeaţă, îi aşezi într-o tavă, cu o lingură de unt, şi dai la la cuptorul încins, în prealabil. Legi cu o sfoară picioarele şi stropeşti puii din când în când cu sosul din tavă. Dacă vrei, adaugi şi câţiva cartofi tăiaţi pe lungime.

Când sunt gata, tai puii (fiecare în patru bucăţi), îi aşezi pe farfurii şi garniseşti cu ciupercile din interior şi cu cartofii copţi din tavă.

Serveşti acest pui umplut cu ciuperci şi ficăţei, la cuptor alături de o salată simplă, de conopidă cu porumb.

o salată simplă, de conopidă cu porumb

Sursa foto: ridhisblog.wordpress.com