Pui usturoiat şi acrişor

pui usturoiat si acrisor jpeg

Pui cu sos de muştar. Pui în sos de bere. Pui cu mere sau gutui. Sau mai simplu, pui prăjit cu cartofi prăjiţi sau fierţi. Pui în toate felurile, după pofta inimii. Reţeta pe care ţi-o propunem, nu numai că este simplă, dar garantăm pentru gustul unic de care s-ar putea să devii dependent.

Ingrediente

5 pulpe de pui superioare 1 lămâie, tăiată în felii 5 căţei de usturoi, pisaţi 3 linguri de amestec de condimente (patrunjel, chives, hasmaţuchi, tarhon) 1 lingură pudră de ceapă 1 lingură pudră de usturoi 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Amesteci toate condimentele, pudrele, sare şi piper. Taie lămâia în felii subţiri şi pisează usturoiul. Puiul are nevoie de o „baie“ puternică prin toată mixtura pe care ai preparat-o mai devreme. Fă-o conştiincios, să-ţi rămână nici o bucăţică de pui care să nu fi trecut prin amestecul parfumat.

Aşezi toate bucăţile de pui în tavă, pe care le asezonezi cu usturoul pisat, amestecat eventual cu puţină apă, şi cu feliile de lămâie.

Laşi la foc potrivit timp de o oră. Serveşti cu oprice fel de garnitură îţi place.

Sursa: eatmorefoodproject.com