Pulpă de miel cu usturoi și sos de mentă

pulpa de miel cu menta jpg

Consumată în mod tradițional la sărbătorile pascale, carnea de miel tânăr, de primăvară, e delicioasă dacă este pregătită cum trebuie.

Ingrediente

1 pulpă miel

3 căpățâni usturoi

300 ml supă de legume

100 ml ulei

200 ml vin roșu

fire de rozmarin

sare

piper

mix salată pentru decor

Pentru sos:

1 legătură mentă

sucul de la o lămâie

3 căței de usturoi

sare

Mod de preparare

Cureți pulpa bine de pielițe, o speli și o scurgi de apă. O împănezi din loc în loc cu câțiva căței de usturoi și rozmarin și o așezi într-o tavă adâncă, după care o freci uniform cu ulei, sare și piper, torni vinul, supa și așezi lângă ea două căpățâni de usturoi tăiate jumătăți.

Acoperi tava cu folie de aluminiu, o dai la cuptorul preîncălzit și coci friptura o oră. Scoți tava, îndepărtezi folia, întorci friptura în tavă și o stropești cu sosul de vin. Lași la cuptor până când este bine pătrunsă și rumenită la suprafață. Se servește pe mix de salată, cu legume sotate sau cartofi.

Cât timp carnea este la cuptor, bagi toate ingredientele de sos într-un blender și le omogenizezi bine până obții o pastă fină, numai bună de uns.