Pulpă de miel cu usturoi și sos de mentă
Consumată în mod tradițional la sărbătorile pascale, carnea de miel tânăr, de primăvară, e delicioasă dacă este pregătită cum trebuie.
Ingrediente
1 pulpă miel
3 căpățâni usturoi
300 ml supă de legume
100 ml ulei
200 ml vin roșu
fire de rozmarin
sare
piper
mix salată pentru decor
Pentru sos:
1 legătură mentă
sucul de la o lămâie
3 căței de usturoi
sare
Mod de preparare
Cureți pulpa bine de pielițe, o speli și o scurgi de apă. O împănezi din loc în loc cu câțiva căței de usturoi și rozmarin și o așezi într-o tavă adâncă, după care o freci uniform cu ulei, sare și piper, torni vinul, supa și așezi lângă ea două căpățâni de usturoi tăiate jumătăți.
Acoperi tava cu folie de aluminiu, o dai la cuptorul preîncălzit și coci friptura o oră. Scoți tava, îndepărtezi folia, întorci friptura în tavă și o stropești cu sosul de vin. Lași la cuptor până când este bine pătrunsă și rumenită la suprafață. Se servește pe mix de salată, cu legume sotate sau cartofi.
Cât timp carnea este la cuptor, bagi toate ingredientele de sos într-un blender și le omogenizezi bine până obții o pastă fină, numai bună de uns.