Pulpă de miel în crustă de condimente

pulpa miel crusta condimente jpeg

Chiar dacă unor li s-ar putea părea cam devreme pentru pregătirile de Paşte, noi ne propunem din timp să vă pregătim cu reţete care mai de care mai gustoase pentru această perioadă. Iată o reţetă de pulpă de miel în crustă de condimente perfectă pentru masa de Paşte.

Ingrediente pentru pulpă de miel în crustă de condimente

1 pulpă de miel 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă cimbru verde (sau uscat) 1 linguriţă măghiran uscat 1 lingură busuioc uscat (sau verde) 1 crenguţă de rozmarin 2 căţei usturoi 1 ceapă 2 morcovi 400 g roşii cherry 2 ardei iuţi 1 lămâie verde 100 ml vin roşu sare piper 500 g cartofi mici pentru garnitură

Mod de preparare pentru pulpă de miel în crustă de condimente

Se amestecă uleiul cu frunzele de busuioc, pătrunjel, cimbru şi măghiran tocate mărunt, se adaugă un căţel de usturoi zdrobit, sare şi piper. Se şterge pulpa de miel ca să fie bine uscată şi se unge generos cu uleiul condimentat. Se aşază într-un vas acoperit şi se lasă la rece peste noapte, să se frăgezească şi să se aromatizeze.

Se aşază carnea într-o tavă, se adaugă alături ceapa întreagă, roşiile, morcovii, ­ardeii iuţi întregi, căţelul de usturoi rămas, lămâia verde tăiată în patru, cartofii întregi, curăţaţi de coajă, şi crenguţa de rozmarin. Se presară legumele cu ­sare şi piper, după gust, se adaugă puţin ulei aromatizat în care s-a frăgezit carnea, vinul şi se pune friptura la cuptor pentru circa 40-45 de minute. Din când în când, se stropeşte friptura şi legumele cu sosul din tavă până se rumeneşte frumos deasupra. Pulpa de miel în crustă de condimente se lasă acoperită 5 minute înainte de a fi servită.