Pulpă de miel la tavă

pulpa de miel la tava jpg

Pulpa tradiţională de miel nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbători.

Ingrediente

1 pulpă miel din spate

1 căpățână usturoi

sare

piper

1-2 linguri ulei

300 ml vin alb sec

1 lingură oțet

rozmarin, pentru decor

Mod de preparare

Cureți usturoiul și îl pui într-un mojar. Adaugi sare și începi să pisezi. Încorporezi uleiul și oțetul, amesteci energic, apoi ungi pulpa cu mujdeiul obținut și o ții la frigider peste noapte.

A doua zi, o scoți și o lași până ajunge la temperatura camerei, apoi o presari cu piper și cu sare, după gust, torni o cană de apă în tavă, o acoperi cu folie de aluminiu și o dai la cuptor 40 de minute. Îndepărtezi folia, torni vinul și o ții la foc potrivit până se rumenește uniform. Ai grijă să o întorci și, din când în când, să o ungi cu sosul din tavă.

O servești cu garnitura ta preferată, decorată cu crenguțe de rozmarin.