Pulpă de porc împănată
Te pregăteşti pentru o petrecere sau ai musafiri? Atunci, această reţetă este ideală de servit alături de cei dragi. Dacă urmezi instrucţiunile noastre, vei avea succes garantat.
Ingrediente:
800 g pulpă de porc 400 g fasole verde 250 g bacon 150 g caşcaval 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 legătură mărar 1 pahar vin alb 4-5 linguri ulei sare piper ardei gras pentru decor
Mod de preparare:
Cureţi carnea de pieliţe, o speli bine şi o ştergi cu un şerveţel absorbant. O crestezi din loc în loc, dar nu până jos. Speli ceapa, mărarul şi usturoiul, apoi le tai mărunt.
Adaugi peste verdeaţă caşcavalul dat prin răzătoarea mare. Pui amestecul de verdeţuri cu caşcaval între feliile de carne. Aşezi bucata de carne într-o tavă termorezistentă, torni uleiul şi paharul de vin. Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust.
Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul încins, 40-45 de minute. Între timp, dai într-un clocot în apă cu puţină sare fasolea verde. Pui două linguri de ulei într-o tigaie şi sotezi fasolea verde şi baconul tăiat feliuţe subţiri. Când este aproape gata friptura, înlături folia de aluminiu şi mai laşi puţin până se rumeneşte bine.
Serveşti friptura alături de garnitura de bacon şi fasole verde şi feliuţe de ardei gras.