Purcel cu arpagic

purcel cu arpagic jpeg

Pentru că e duminică şi e foarte posibil să aveţi oaspeţi deosebiţi la masă puteţi prepara un purcel cu arpagic.

Ingrediente

800 g carne macră de porc 400 g arpagic crud (sau cepe mici) 2 linguri ulei 3 căţei de usturoi 125 ml vin alb sec 300 ml supă de legume 1 baton de scorţişoară (opţional) 4-5 boabe de piper roşu 1 foaie de dafin 2 linguri pastă de roşii pătrunjel verde sare piper măcinat

Cum se prepară

Se curăţă arpagicul (sau cepele), se spală şi se căleşte, la foc potrivit, amestecând continuu, până începe să se rumenească uşor. Se scoate deoparte şi se păstrează cald.

În locul arpagicului, se pune carnea porţionată şi se rumeneşte, la foc iute, pe toate părţile, ­circa 10 minute, amestecând permanent, ­până se evaporă ­toată zeama. Se adaugă usturoiul tăiat feliuţe, supa de legume, vinul, condimente, ­după gust, pasta de roşii, batonul de scorţişoară (opţional) şi se lasă să fiarbă, sub capac, la foc mic, circa 40 de minute, amestecând din când în când.

Se scoate batonul de scorţişoară, se adaugă boabele de piper roşu, foaia de dafin, sare şi piper, după gust. Se pune arpagicul călit şi se lasă să mai dea câteva clocote. Se serveşte cald, presărat cu pătrunjel verde, eventual cu garnitură de orez natur sau cu piure de cartofi.