Rasol de peşte cu sos de migdale
Pentru un meniu festiv ori special, poţi prepara acest rasol de peşte cu sos de migdale, care nu este deloc dificil de gătit.
Ingrediente (2 porţii)
fileuri de peşte oceanic
4 cartofi mici
1 ceapă
2 morcovi
mărar verde
2 linguri zeamă de lămâie
Pentru sos
4 linguri maioneză
1 lingură muştar
1 lingură smântână
zeamă de lămâie
50 g migdale feliate
sare
Mod de preparare: Cureţi cartofii, morcovii şi ceapa, laşi legumele întregi şi pui la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, scoţi, din zeama în care au fiert 2 linguri de suc de lămâie. Dai în 2-3 clocote fileurile de peşte, apoi le scoţi cu spumiera şi le aşezi pe un platou cald. Separat, amesteci într-un castron, maioneza, muştarul, smântâna, zeama de lămâie şi migdalele feliate. Adaugi sare după gust.
Fileurile de peşte le garniseşti cu frunză de salată verde, morcov şi lămâie. Deasupra torni sosul de migdale.