Rasol de peşte cu sos de migdale

1366042310 6872rasol jpeg

Pentru un meniu festiv ori special, poţi prepara acest rasol de peşte cu sos de migdale, care nu este deloc dificil de gătit.

Ingrediente (2 porţii)

fileuri de peşte oceanic

4 cartofi mici

1 ceapă

2 morcovi

mărar verde

2 linguri zeamă de lămâie

Pentru sos

4 linguri maioneză

1 lingură muştar

1 lingură smântână

zeamă de lămâie

50 g migdale feliate

sare

Mod de preparare: Cureţi cartofii, morcovii şi ceapa, laşi legumele întregi şi pui la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, scoţi, din zeama în care au fiert 2 linguri de suc de lămâie. Dai în 2-3 clocote fileurile de peşte, apoi le scoţi cu spumiera şi le aşezi pe un platou cald. Separat, amesteci într-un castron, maioneza, muştarul, smântâna, zeama de lămâie şi migdalele feliate. Adaugi sare după gust.

Fileurile de peşte le garniseşti cu frunză de salată verde, morcov şi lămâie. Deasupra torni sosul de migdale.