Red velvet în pahar

red velvet jpg

Iată un desert care arată spectaculos, dar şi un gust greu de egalat.

Ingrediente

Pentru blat:

150 g făină

100 g zahăr

3 ouă

1 linguriță praf de copt

1 linguriță esență de vanilie

1 lingură colorant alimentar roșu

Pentru cremă:

250 ml frișcă lichidă

250 g cremă de brânză

100 g zahăr pudră

1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci făina, zahărul, praful de copt, esența de vanilie și colorantul alimentar într-un bol, apoi adaugi ouăle și continui să mixezi. Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelezi suprafața. Introduci tava în cuptor și coci 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii. Lași să se răcească înainte de a monta în forma dorită.

Mixezi frișca lichidă, crema de brânză, zahărul pudră și esența de vanilie, până obții o cremă omogenă.

Pregătești paharele, alternezi blatul de tort cu crema albă și continui așa până când paharul este umplut. Pui paharele în frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când crema se întărește.