Reţetă de pilaf iranian

pilaf iranian jpeg

Pilaful iranian este recunoscut pentru consistenţa sa densă şi pentru crustă. Am pregătit pentru voi o reţetă de pilaf iranian pe care o poţi pregăti oricând şi cu care sigur îi vei impresiona pe cei dragi pentru care ai pregătit-o. Iată cât de simplu se găteşte:

Reţetă de pilaf iranian - Ingrediente (8-10 porţii)

1/2 cană zahăr 3/4 linguriţă şofran 3/4 cană fâşii de coajă de portocală 4 căni orez cu bobul lung sare 1/2 cană lapte 1/2 cană ulei 2 linguri unt, topit 3/4 cană morcovi răzuiţi 1/2 cană migdale pisate 1/2 cană fistic pisat

Reţetă de pilaf iranian - Mod de preparare

Fierbi într-o cratiţă zahărul, 1/2 linguriţă şofran şi jumătate de cană de apă la flacără mare. Adaugi jumătate de cană de coajă de portocală şi laşi până se înmoaie, cam 8-10 minute. Laşi să se răcească şi dai deoparte.

Orezul îl prepari astfel: clăteşti orezul şi îl scurgi bine, apoi îl pui într-o cratiţă, adaugi sare şi 4 căni de apă şi acoperi cu un capac. Laşi la înmuiat 2 ore, apoi pui cratiţa pe foc iute şi fierbi. Laşi pe foc cam 12 minute şi scurgi. Repui cratiţa pe foc la flacără medie şi adaugi restul de şofran, laptele şi uleiul. Adaugi orezul în cratiţă formând o movilă. Cu o lingură de lemn faci 5 goluri în movilă pentru a lăsa aburul să iasă. Acoperi cu capac şi laşi pe foc 15 minute. Torni untul şi 1 cană de apă fiartă peste orez şi acoperi. Dai focul mai încet şi laşi până se formează o crustă aurie pe fundul cratiţei, cam 30-35 de minute. Transferi orezul pe un platou, spargi crusta şi o amesteci cu orezul. garniseşti orezul iranian cu restul de coajă e portocală, morcovi, migdale şi fistic.