Reţeta de savarine ca la cofetărie
Savarinele sunt printre cele mai iubite prăjituri. Dacă vrei să prepari reţeta de savarine ca la cofetărie, te invităm să o descoperi în rândurile de mai jos.
De ce ai nevoie pentru reţeta de savarine ca la cofetărie
Pentru blat
250 g făină
1 plic drojdie
200 ml lapte
1 ou
50 g zahăr
4 linguri ulei
Pentru sirop
350 ml apă
150 g zahăr
1 linguriţă esenţă de rom
Pentru umplutură
500 g smântână
3 linguri zahăr pudră
Cum se prepară reţeta de savarine ca la cofetărie
Amesteci drojdia cu puţin lapte cald şi adaugi o lingură de zahăr şi una de făină Amesteci până se omogenizează şi laşi să crească 10-15 minute. Pui maiaua peste restul de făină, adaugi laptele, oul bătut şi zahărul, şi amesteci până se omogenizează. Laşi să crească aproximativ 30 de minute. Toni compoziţia în forme de brioşe, tapetate şi mai laşi puţin loc să crească. Dai la cuptor până se rumenesc savarinele şi le laşi la răcorit.
Pentru sirop, pui pe foc apa cu zahărul, iar când s-a topit, torni esenţa de rom şi dai deoparte.
Baţi smântâna cu zahărul până se transformă în frişcă. Tai capace la savarine, le însiropezi şi torni cu poşul frişca la mijloc. Decorezi după imaginaţie.