Reţetă gogoşi cu topping de ciocolată
Cele mai bune dulciuri sunt bineînţeles cele fabricate în casă. Şi printre acestea sunt şi gogoşile. Iată reţeta de gogoşi cu topping de ciocolată.
De ce ai nevoie pentru reţeta de gogoşi cu topping de ciocolată
Pentru gogoşi
1 plic drojdie uscată
50 ml apă caldă
200 ml lapte cald
3 linguri zahăr pudră
100 g unt topit
3 ouă
600 g făină
Pentru topping
300 g zahăr pudră
100 g unt topit
50 ml lapte
1 tabletă ciocolată neagră
Cum se prepară reţeta de gogoşi cu topping de ciocolată
Pentru aluat, dizolvi drojdia în lapte, adaugi apa caldă şi 1 lingură de zahăr. Amesteci până se omogenizează şi laşi să se odihnească 10 minute. Încorporezi untul topit, făina, ouăle bătute şi restul de zahăr. Frămânţi până obţii un aluat omogen, îl acoperi cu un prosop şi-l laşi să crească până îşi dublează volumul. Întinzi aluatul de 1 cm grosime şi tai din el gogoşi, pe care le prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins. După devin arămii le scoţi pe un şervet absorbant.
Pentru topping, topeşti ciocolata ruptă bucăţi împreună cu untul. Adaugi laptele şi zahărul pudră şi laşi să fiarbă până începe să se îngroaşe glazura. Serveşti gogoşile cu topping.