Risotto cu creveţi şi sparanghel

risotto cu creveti si sparanghel jpeg

Sparanghelul este o sursă foarte bună de acid folic. O jumătate de cană de sparanghel gătit nu are mai mult de 24 de calorii, însă este foarte bogat în fibre şi vitamina B6. Simplu de gătit şi delicios este sparanghelul fiert, care se mănâncă cu un sos preparat din usturoi, ceapă, vin, smântână, sare, piper şi câteva firicele de şofran. Pentru o cină specială sau o ocazie deosebită puteţi prepara acest risotto cu creveţi şi sparanghel.

Risotto cu creveţi şi sparanghel - Ingrediente (4 porţii)

900 ml supă de pui ¼ linguriţă şofran 4 linguri unt 1 cup vin alb sec 2 cepe verzi, tocate 2 tije de ţelină, tocate 2 căţei de usturoi tocaţi 2 căni orez pentru risotto 20 tulpini sparanghel, fără capete 200 g creveţi cruzi, curăţaţi şi asezonaţi cu sare şi piper 2 linguri zeamă de lămâie o mână de pătrunjel tocat 25 g parmezan dat pe răzătoare sare piper

Risotto cu creveţi şi sparanghel - Mod de preparare

Fierbe supa de pui într-o cratiţă, adaugă şofranul şi lasă să infuzeze. Blanşează sparanghelul într-o oală cu apă clocotind, până se înmoaie, apoi dai prin jet de apă rece, apoi păstrează vârfurile.

Într-o altă oală, sotează ceapa verde şi ţelina în 2 linguri de unt, până se mai înmoaie. Adaugă usturoiul şi mai lasă pe foc 1 minut. Toarnă toată cantitatea de orez şi amestecă bine.

Dă focul mai mare, adaugă vinul şi apoi micşorează flacăra până cân orezul absoarbe lichidul. Toarnă supa, dă focul mai încet şi lasă acoperit pe foc 15-18 minute până când orezul este aproape făcut. Dacă e nevoie, mai adaugă supă. Adaugă creveţii, şi lasă-i pe foc până devin roz la culoare (cam 3 minute). Adaugă sparanghelul, zeama de lămâie şi pătrunjelul. Amestecă bine, dar cu grijă, fără a distruhe creveţii şi sparanghelul. Potriveşte de sare şi piper. Înainte de a servi la masă, amestecă restul de unt şi de brânza

http://www.errenskitchen.com/