Ruladă cu banane şi frişcă
Nu spun niciodată „nu“ unei felii de ruladă cu banae şi frişcă! Este un desert irezistibil.
Ingrediente (1 ruladă)
Pentru blat 4 linguri făină 2 linguri pudră de cacao 5 ouă 7 linguri zahăr sare
2 pliculeţe gelatină
750 ml frişcă lichidă
1 esenţă de vanilie
60 g zahăr pudră
3 linguri praf de cappuccino instant
zeama de la 1 lămâie
3 banane
fulgi de ciocolată pentru decor
Mod de preparare
Pentru blat, amesteci gălbenuşurile cu jumătate din zahăr până obţii o spumă, albuşurile le baţi cu restul de zahăr şi un praf de sare, iar făina o cerni cu pudra de cacao. Amesteci cele trei compoziţii uşor, de jos în sus, apoi torni aluatul obţinut într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi o dai 10-15 minute în cuptorul bine încins. Scoţi blatul pe un prosop umezit, îl rulezi cu grijă şi îl laşi să se răcească.
Pui gelatina la înmuiat în apă rece, după care o topeşti, fără să dea în clocot, pe baie de aburi. Baţi frişca împreună cu zahărul pudră, praful de cappuccino şi cu esenţa. Adaugi gelatina topită şi amesteci bine.
Întinzi 2/3 din cremă peste blatul derulat şi aşezi bananele tăiate felii, pe care le-ai stropit în prealabil cu zeamă de lămâie. Rulezi şi dai la frigider, ca să se întărească crema, apoi o scoţi şi îmbraci rulada cu crema rămasă şi decorezi cu fulgi de ciocolată.