Ruladă cu cireşe şi cacao
Musafirii ori prietenii îţi pot aprecia calităţile de bună gospodină şi dacă prepari această ruladă cu cireşe şi cacao pe care o poţi savura la un ceai ori la cafea.
Ruladă cu cireşe şi cacao - Ingrediente
5 ouă 5 linguri zahăr 4 linguri făină 1 lingură cacao 1/2 linguriţă praf de copt
2 linguriţe gelatină
1 lingură zahăr
coaja rasă de la o lămâie
zeama de la 1/2 lămâie
300 ml frişcă lichidă
100 g zahăr pudră
100 g cireşe
50 g ciocolată de menaj neagră
Ruladă cu cireşe şi cacao - Cum se prepară
Se bat ouăle spumă, se adaugă zahărul şi se continuă baterea. După ce s‑a topit zahărul, se încorporează încet făina amestecată cu praful de copt şi cu cacaua. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi se coace în cuptorul bine încins circa 20-25 de minute, la foc potrivit. Se răstoarnă foaia pe un şervet umed şi se rulează. Se amestecă gelatina cu 50 ml apă şi se lasă 10 minute. Se încălzeşte la foc mic o lingură de zahăr cu coaja de lămâie până se topeşte zahărul, se ia vasul de pe foc, se adaugă zeama de lămâie, frişca şi se bate spumă. Se încorporează încet gelatina şi zahărul pudră. Se desface foaia din şervet, se întinde crema, se presară cireşele fără sâmburi şi se rulează din nou. Rulada cu cireşe şi cacao se decorează cu ciocolată topită şi se lasă la rece o oră.