Ruladă cu dovleac
Un desert preparat în casă nu se compară cu cel cumpărat. Astăzi vă propunem o reţetă pe care trebuie s-o încercaţi, mai ales că este weekend şi toată lumea trebuie să se simtă răsfăţată. Spor la gătit!
Ingrediente:
¾ cană de făină ½ linguriţă praf de copt ½ linguriţă bicarbonat 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă nucşoară 1 linguriţă cuişoare 1 linguriţă ghimbir ¼ linguriţă sare 1 cană de zahăr 1 linguriţă de vanilie 2/3 miez de dovleac, piure 3 ouă
Pentru umplutură:
250 g cremă de brânză
6 linguriţe de unt
1 cană zahăr pudră
1 linguriţă vanilie
¼ cană nuci tocate
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 190 de grade C.
Într-un castron amesteci făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorţişoară, nucşoară, cuişoare, ghimbirul şi sarea. Separat, într-un alt castron, amesteci ouăle cu zahărul până rezultă o spumă cremoasă. Apoi pui vanilia şi miezul de dovleac. În cele din urmă, cele două amestecuri rezultate se aduc împreună, amestecându-se continuu.
Torni compoziţia rezultată într-o tavă şi o distribui uniform. Dai la cuptor şi o laşi aproximativ 30 de minute până trece testul cu scobitoarea. Între timp pregătiţi un prosop, iar deasupra prosopului pui hârtie pentru gătit. Când s-a copt, se scoate din cuptor, se răstoarnă blatul pe prosop. Se rulează uşor şi se lasă deoparte la răcit.
Pentru umplutura, pui crema de brânza, untul, zahărul şi vanilia într-un bol şi amesteci până se omogenizează.
Când consideri că aluatul s-a răcit, îl derulezi uşor din prosop. Atenţi să nu se rupă! Apoi întinzi uniform umplutura şi presari nucile tocate. La sfârşit, îl rulezi din nou într-o folie de plastic şi îl dai la rece aproximativ o oră.
La servit, adaugi zahăr pudră deasupra şi îl tai felii!
Sursa: somethingswanky.com