Ruladă cu frişcă

Rulada jpeg

Ingrediente:

Pentru blat: 3 ouă 75 g făină 90 g zahăr 50 g cacao 1 lingură ulei

1 l smântână lichidă cu grăsime 42%

1 borcan de compot de cireşe

3 linguri zahăr pudră

100 g ciocolată menaj

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu zahărul 15-20 de minute până îşi triplează volumul. Adaugi în ploaie făina şi cacaua şi în fir subţire uleiul. Amesteci uşor, de jos în sus. Pui compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie şi dai la cuptorul încins, la foc mic, pentru 15-20 de minute. Faci testul cu scobitoarea şi dacă iese curată, scoţi şi laşi deoparte 1 minut. Rulezi blatul într-un prosopel umed şi aştepţi să se răcească bine.

Separat, mixezi smântâna cu zahărul pudră, până obţii o frişcă groasă. Jumătate din cantitatea de frişcă o amesteci cu cireşe din compot. Derulezi blatul răcit şi întinzi pe el un strat de frişcă amestecată cu cireşe. Rulezi la loc şi pui deasupra restul de frişcă şi ciocolata dată prin răzătoare. Bagi la frigider.

Timp de preparare: 1h

1 tavă

Dificultate mică