Ruladă cu fructe de pădure
Sărbătorile sunt deseori asociate şi cu gustul rafinat al cafelei. Nu ne crezi? Păi, n-ai decât să încerci această reţetă festivă şi te vei convinge. Ingrediente
Pentru blat
6 ouă
125 g zahăr pudră
2 linguri cafea instant
150 g făină
Pentru umplutură
250 ml smântână
4 linguri zahăr pudră
2 linguri cafea instant
Pentru glazura de cafea
400 g fructe de pădure (afine, merişoare)
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi gălbenuşurile, adaugi cafeaua instant, zahărul şi făina, până obţii o compoziţie cremoasă şi pufoasă. La sfârşit, încorporezi delicat albuşurile bătute
spumă tare. Torni compoziţia obţinută într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu folie specială de copt şi o coci în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute. Scoţi blatul pe
un prosop umezit uşor şi îl rulezi cu prosop cu tot.
Pentru umplutură, baţi smântâna, cafeaua instant şi patru linguri de zahăr pudră până obţii o compoziţie cremoasă.
Desfaci blatul, întinzi ¾ din cremă pe toată suprafaţa, apoi rulezi cu grijă. Îmbraci mai întâi rulada cu restul de cremă, apoi cu fructele de pădure, apăsându-le uşor pentru a se lipi. Laşi câteva ore rulada la frigider pentru a se întări crema, apoi o tai felii şi o serveşti.
sursa foto: Shutterstock