Ruladă de caşcaval cu ouă
Pentru ca ouăle să se cureţe uşor, pune-le la fiert în apă cu sare, iar când apa începe să facă bule dă vasul deoparte, acoperit cu un capac. După 10 minute le poţi curăţa uşor.
Ingrediente (1 ruladă)
400 g caşcaval moale 300 g şuncă presată 5 ouă fierte tari 50 g unt 100 g telemea sau brânză Feta 150 g brânză de vaci 1 gogoşar murat 1/2 lingură busuioc tocat mărunt 1/2 lingură mărar verde sare piper
Cum se prepară
Cureţi ouăle de coajă, opreşti albuşul la două dintre ele, iar restul le dai pe răzătoare. Le freci cu untul, apoi adaugi gogoşarul tăiat cubuleţe, brânza Feta sfărâmată, brânza de vaci, busuiocul, mărarul tocat mărunt, sarea şi piperul, după gust. Omogenizezi, iar la sfârşit adaugi albuşurile oprite tăiate cuburi şi amesteci uşor.
Introduci caşcavalul tăiat într-o pungă şi-l aşezi în apă clocotită până se înmoaie. Îl scoţi şi-l pui pe o folie alimentară. Acoperi cu altă folie şi subţiezi cu sucitorul până când obţii o foaie subţire dreptunghiulară, de circa 5 mm.
Aşezi pe foaia de caşcaval feliile de şuncă tăiate subţiri, întinzi umplutura de ouă şi rulezi cu ajutorul foliei cât mai strâns rulada, având grijă să nu se rupă. O dai la frigider pentru circa 3-4 ore pentru a se întări şi a fi mai uşor de tăiat.