Ruladă de miel cu legume sotate FOTO
Carnea de miel se însoţeşte foarte bine cu frunzele de rozmarin. Nu ezita să foloseşti rozmarin şi atunci când faci legume sotate. El se va combina bine cu gustul de roşii, vinete, morcov, fasole verde sau dovlecei, dându-le un plus de aromă. Sosul foarte aromat pe care îl obţii va da un gust special oricărei fripturi preparate la cuptor sau la agrătar. O crenguţă de rozmarin pusă în sticla de ulei îi va da acestuia o aromă fină şi uşor mentolată. Aşa că, fie pentru Paşte, fie pentru o ocazie specială poţi pregăti această ruladă de miel cu legume sotate.
Ruladă de miel cu legume sotate - Ingrediente (1 ruladă)
3 căţei de usturoi 150 g frunze de spanac 4 ouă 600 g pulpă de miel 200 g felii subţiri slăninuţă sau kaizer 3 tije de rozmarin 200 ml supă strecurată de pui 50 ml vin roşu 50 g unt sare piper ulei
2 cartofi mari
10 verzişoare de Bruxelles
1 ceapă mare
50 g unt
100 g slăninuţă sau kaizer cubuleţe
sare
piper
frunze de rozmarin pentru decor
Ruladă de miel cu legume sotate - Mod de preparare
Spargi ouăle, le pui într-un bol şi le baţi cu sare şi piper, după gust. Încingi puţin ulei într-o tigaie, torni ouăle bătute şi le laşi la foc mediu (2-3 minute), amestecând din când în când, până sunt gata. Întinzi pulpa de miel cât mai subţire, o crestezi, din loc în loc, o netezeşti puţin cu ciocanul de şniţele, o condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi o laşi să se frăgezească 20 de minute în frigider.
Aşezi peste carne frunzele de spanac, căţeii de usturoi tăiaţi mărunt, feliile de slăninuţă sau de kaizer apoi întinzi omleta. Rulezi cât mai strâns, pui tijele de rozmarin, legi cu sfoară şi aşezi ruloul într-o tavă termorezistentă, împreună cu supa şi cu vinul roşu. Ungi rulada cu unt, o acoperi cu folie de aluminiu, înţepi în câteva locuri, şi o coci circa 45 de minute. Scoţi folia şi o mai laşi 15 minute.
Pentru garnitură, tai cartofii cubuleţe, verzişoarele de Bruxelles în jumătăţi şi le pui separat la fiert. După ce
s-au înmuiat bine, scoţi legumele într-o sită şi le scurgi bine de apă. Tai ceapa julien. Încingi untul într-o tigaie, adaugi slăninuţa cubuleţe, căleşti un minut, apoi ceapa, varza de Bruxelles, cartofii fierţi, sare şi piper după gust. Sotezi 3-5 minute toate ingredientele.
Scoţi rulada din cuptor şi o tai după ce se răceşte. O serveşti pe o farfurie cu sosul de vin şi cu garnitura de legume sotate. Decorezi mâncarea cu frunzuliţe de rozmarin.
foto: profimedia