Ruladă de viţel cu mazăre

rulada vitel mazare jpeg

Nu ştii ce să prepari pentru musafirii care urmează să-ţi facă o vizită? Ai trecut în revistă toate reţetele cu care ştii sigur că nu dai greş, dar te-ai cam săturat şi ai vrea să încerci ceva nou şi cu care să ai succes. Această reţetă de ruladă de viţel cu mazăre este cu siguranţă acea mâncare pe care sigur nu vei regreta că ai preparat-o.

Ruladă de viţel cu mazăre - Ingrediente

600 g carne de viţel 500 g mazăre 3 ouă 150 g şuncă 50 g telemea de oi 50 g unt 50 ml vin alb sec 50 ml supă de carne (sau de legume) cimbrişor uscat tarhon uscat pătrunjel verde sare piper 1 morcov

1 morcov

salată verde

1 căţel de usturoi

1 lingură maioneză

½ morcov fiert

200 ml iaurt

1 lingură ulei

1 lingură zeamă de lămâie

sare

Ruladă de viţel cu mazăre - Mod de preparare

Se taie carnea fâşii cât mai subţiri, se presară cu pătrunjel, cimbrişor, tarhon şi se lasă la rece 2 ore să se aromatizeze şi să se frăgezească. Se fierb împreună mazărea şi

morcovul întreg, în apă cu sare, se scurge apa şi se presează jumătate din cantitatea de mazăre, păstrând întregi celelalte boabe. Se amestecă mazărea boabe şi piureul de mazăre cu ouăle, şunca tăiată cubuleţe, telemeaua, sare şi piper, după gust.

Se întind fâşiile de carne pe planşetă şi se adaugă umplutura de mazăre. Se rulează cu umplutura în interior. Se leagă cu aţă, se aşază într-o tavă, se ung cu unt, se adaugă vinul, supa de carne (sau de legume) şi se pun la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Între timp, se prepară sosul, frecând usturoiul zdrobit cu uleiul, la care se adaugă maioneza, jumătate de morcov pasat, sare, zeamă de lămâie, după gust, şi iaurt.

Rulada de viţel cu mazăre se serveşte tăiată felii, garnisită cu salată verde şi felii de morcov fiert şi va fi asezonată cu sosul de usturoi cu iaurt, servit alături.