Rulouri de dovlecei
Pentru un meniu mai special, poţi prepara aceste rulouri de dovlecel umplute cu brânză proaspătă. Vei obţine un gust deosebit.
Ingrediente
3 dovlecei mari (tineri) 2 linguri ulei de măsline 250 g brânză proaspătă (sau caş de capră) frunze de mentă proaspătă 1 lingură seminţe de pin sare
Cum se prepară
Se taie dovleceii felii subţiri, pe lungime, se ung cu ulei de măsline şi se presară cu un praf de sare. Se aşază pe grătarul bine încins, circa 2 minute pe fiecare parte, apoi se aşază pe o planşetă. Seminţele de pin se rumenesc uşor, într-o tigaie de teflon, fără adaos de ulei, amestecând permanent. Se taie brânza sub formă de bastonaşe cu lungimea egală
cu lăţimea feliei de dovlecel. La fiecare capăt al feliei de dovlecel, se aşază vertical câte un bastonaş de brânză, o frunză de mentă ruptă bucăţi şi câteva seminţe de pin. Se rulează felia de dovlecel cât mai strâns şi se prinde la capăt cu scobitori. Se serveşte imediat ca aperitiv.