Rulouri de dovlecei cu şuncă

rulouri de dovlecei si sunca jpeg

Pentru mese festive poţi prepara acest delicios aperitiv.

Ingrediente

2 dovlecei 12 felii de caşcaval 12 felii de şuncă de Praga 1 kg roşii sare piper ulei 50 g caşcaval ras

Mod de preparare

Speli dovleceii, îi ştergi şi îi tai felii pe lung, obţinând aproximativ 12 felii. Le dai cu sare şi le ţii până se înmoaie, apoi le usuci cu şerveţele absorbante.

Speli roşiile, păstrezi din ele 2, iar restul le dai prin răzătoare, apoi le pui la fiert, presari sare şi piper, după gust şi le ţii până obţii un sos. Ungi cu ulei o tavă, torni sosul şi aşezi roşiile păstrate şi tăiate. Pe fiecare felie de dovlecel aşezi o felie de şuncă, una de caşcaval şi rulezi strâns. Aşezi rulourile în tava cu sos şi o dai la cuptorul încălzit 30 de minute. Le serveşti cu caşcaval ras.