Rulouri din hering
Un tărâm de poveste, foarte îndepărtat şi aproape necunoscut de noi, Scandinavia are povestea bucătăriei ei. Una dintre ele, ţi-o povestim chiar noi.
Preparare: 1 h 45 minute Dificultate: mică 6 porţii
Ingrediente
10-12 file de hering
10-12 cartofi mici
zeama de la o lămâie
50 g unt
sare
piper
Pentru sos
300 ml smântână
4 ouă
100 g caşcaval
1 legătură mărar verde
sare
piper
Preparare
1. Usuci fileurile de peşte cu prosoape absorbante, le condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Le laşi la rece cel puţin 30 de minute.
2. Între timp, fierbi cartofii în apă cu sare, îi scurgi, îi cureţi de coajă şi îi laşi să se răcească. Îmbraci cartofii în fileurile de peşte şi le aşezi în picioare într-un vas termorezistent uns cu unt.
3. Amesteci smântâna cu ouăle bătute, cu mărarul tocat mărunt, cu caşcavalul şi torni compoziţia peste fileurile din vas. Le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute. Le serveşti calde.
sursa foto: StockFood